Naháňačka ako z akčného filmu. Vodič chcel policajtom ujsť na kradnutej motorke

18.10.2021

Policajti počas nočnej služby v nedeľu 17.10.2021 krátko po 3. hodine ráno spozorovali na Staromestskej ulici vodiča motorky značky KTM. Rozhodli sa ho zastaviť, no ten na výzvy nereagoval. Naopak - zrýchlil a začal hliadke unikať. Na Zochovej ulici prešiel do protismeru a odmietal zastaviť napriek opakovaným výzvam policajtov.

Vodič pokračoval v jazde v protismere cez Hodžovo námestie a Mýtnu ulicu v smere na Račianske mýto. Na Račianskej ulici chcel vodič s motocyklom prejsť cez obrubník a spomalil. Člen hliadky teda vyšiel z vozidla a chcel vodiča motocykla obmedziť na osobnej slobode. Motorkár však začal klásť voči policajtom aktívny odpor a fyzicky na nich zaútočil údermi päsťami. Z miesta chcel utiecť preč, na čo člen hliadky využil oprávnenie v zmysle zákona o Policajnom zbore a použil varovný výstrel do vzduchu. Až po jeho použití si muž ľahol na zem a boli mu uložené putá.

Následne policajti zistili, že vodič nemá pri sebe žiadne doklady. Na základe údajov ktoré hliadke poskytol ho následne policajti stotožnili a lustráciou zistili že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 20 mesiacov. Rovnako bolo zistené že motocykel bol odcudzený na území Rakúska a že tabuľky s evidenčnými číslami na motocykli sú rovnako kradnuté na území Rakúska.

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj