Mladík hazardoval za volantom. Vyšlo ho to draho

22.12.2021

Policajtom z diaľničného oddelenia v Trnave sa podarilo stotožniť 21 ročného nezodpovedného vodiča, z okresu Hlohovec. Za neuveriteľný hazard, ktorý predviedol za volantom auta BMW, dostal mastnú pokutu a rok a pol si nesmie sadnúť za volant. Koncom augusta stihol mladý vodič za pár minút, počas ktorých prešiel po diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou prekročiť povolenú rýchlosť o 90 km/h, predbiehať vozidlá sprava a obsluhovať mobilný telefón. 

Policajti boli na začiatku septembra postavení pred neľahkú úlohu. Na základe videa zverejneného na sociálnej sieti museli zistiť nielen meno samotného vodiča, ale aj to, kedy a kde šialenú jazdu predvádzal. Stotožniť hazardéra bolo síce „na dlhé lakte“, ale nakoniec sa policajtom podarilo mladíka vypátrať. Priznanie a oľutovanie jeho nebezpečnej jazdy v žiadnom prípade takéto konanie neospravedlňuje. Neohrozil totiž len seba, ale celú posádku, za ktorú niesol zodpovednosť a samozrejme aj ostatných, nevinných účastníkov premávky.

Polícia o vodičovi rozhodovala v správnom konaní. Namiesto obdivu od kamarátov odišiel s pokutou 700 eur a 18 mesačným zákazom šoférovania.

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby zbytočne za volantom nehazardovali a pre pár „lajkov“ neriskovali životy a zdravie všetkých naokolo. 
Video zdroj: TikTok, Polícia SR - Trnavský kraj, zdroj text: Polícia SR - Trnavský kraj