Šiel som na YouTube, lebo som chcel viac hrať. Stal sa presný opak, v televízii ma nechceli, vraví Lukáš Frlajs

01.12.2023

Novej Perinbaby sa v týchto dňoch dočkajú diváci v kinách po celom Slovensku. Jej hlavný hrdina, herec Lukáš Frlajs, ktorý stvárňuje vo filme Perinbaba a dva svety postavu Lukáša, navštívil redakciu Pravdy.
Tridsaťdvaročného Frlajsa poznajú diváci z viacerých seriálových úloh, objavil sa v epizódnych rolách, ale už v začiatkoch hereckej kariéry pred kamerou zaujal napríklad vo filme Nedodržaný sľub. Ponuka stvárniť hlavného hrdinu v pokračovaní kultovej rozprávky z roku 1985, je však nepochybne v jeho hereckej kariére prelomová.
Pod vedením režiséra Juraja Jakubiska nakrúcali snímku už pred šiestimi rokmi. Premiéra sa viackrát posúvala, zbrzdila ju pandémia covidu aj ďalšie okolnosti. Režisér Juraj Jakubisko sa už slávnostného uvedenia do kín nedožil, zomrel tento rok vo februári.


Lukášovi Frlajsovi je to ľúto. "Ja som sa na premiéru hrozne tešil, že sa tam opäť všetci stretneme. A chcel som sa stretnúť aj s Mekym Žbirkom, veľmi som ho chcel spoznať osobne. A je to zvláštny pocit, lebo zrazu sa človek bude cítiť, že je tam sám," uviedol v relácii Ide o nás Lukáš Frlajs.
Témou rozhovoru však nebola len herecká práca na očakávanej rozprávke. Frlajs je dobre známy aj ako dabingový herec a tiež ako úspešný YouTuber z dua Frlajs & Zrebny. Čo mu práca na sociálnych sieťach dala a čo vzala? Aký ľahký, respektíve ťažký je herecký chlebíček na Slovensku? A čo na jeho rozhodnutie byť hercom hovoria rodičia, ktorí tiež pochádzajú z umeleckého prostredia? Všetko sa dozviete v novej epizóde Ide o nás.