Dlho som hrala len aupairku alebo prostitútku, na iné úlohy som si musela počkať, hovorí Katarína Morháčová

22.12.2023

Je ako koncentrovaná energia. Bolo to zrejmé od prvého momentu, čo zavítala do redakcie Pravdy. Herečka Katarína Morháčová možno nie je domácemu divákovi známa, ale podarilo sa jej presadiť za veľkou mlákou.

Rodáčka z Bratislavy, ktorá vyrastala v Banskej Bystrici, vždy snívala o herectve. Prvé roky vraj bojovala s nálepkou európskej herečky. "Mala som prízvuk. Na začiatku som bola veľmi často obsadzovaná ako východoeurópanka. Najprv, bohužiaľ, ako prostitútka, aupairka alebo mama, ktorá sa bojí o svoje deti. Až po pár rokoch, keď som sa sústredila na zdokonalenie jazyka, makala som na mojom akcente v angličtine a dnes už viem veľmi dobre medzi Američanov zapadnúť," prezradila v Ide o nás Katarína Morháčová.

Morháčová si zahrala v seriáli The Knick režiséra Stevena Soderbergha, v ktorom získala rolu priamo ušitú na mieru od režiséra a scenáristu v jednom. Objavila sa v seriáloch ako Zákon a poriadok, Big Dogs či v komédii steamovacej platformy Amazon Married Life alebo aktuálne v americkom seriáli For all mankind na Apple TV a vo filme Ambrosio na Netflixe. Slovenskí diváci ju mohli vidieť v Druhej šanci, ale objaví sa aj v novej komédii Ideme na teambuidling.

Hoci má na konte množstvo projektov v televízii a filme, srdcovkou Kataríny je divadlo. "Keby sa dalo z divadla vyžiť, trávila by som tam omnoho viac času," vyhlásila s úsmevom v relácii Ide o nás Katarína Morháčová. Dodala však, že za posledné roky sa scenáre v televízii tak zlepšili, že herec má omnoho lepšie príležitosti tam.

Katarína sa rada na Slovensko vracia a posledné mesiace trávila na striedačku v Prahe aj v Bratislave. V porovnaní krajín a života má však voči rodnej krajine aj výhrady. Aké? Aj to a mnoho ďalšieho sa dozviete v našom rozhovore, kde sme rozobrali naozaj množstvo tém.