Takáto rola príde herečke len raz za život, hovorí Klára Issová o Zrade. Nakrútiť ju bolo ako bežať denne maratón

12.02.2024

Príchod nového seriálu na obrazovkách televízie Markíza sa niesol v znamení triumfu. Zrada, ktorá vznikla podľa britskej predlohy, dala veľkú hereckú príležitosť Kláre Issovej. Česká herečka navštívila pred pár dňami redakciu Pravdy.

Držiteľka Českého leva stvárnila titulnú ženskú postavu. Ako prezradila pre reláciu Ide o nás, kvôli markízackemu projektu sa presídlila na niekoľko mesiacov na Slovensko. "Nie je to tak často, aby človek odišiel na štyri a pol mesiaca z domu, ale tu to nešlo inak. Bola to hlavná postava a celý príbeh sa rozpráva skrz jej pohľad, jej vnímanie celej situácie," vysvetlila Issová. Pre rolu Evy Polákovej sa musela naučiť slovenské repliky a tých bolo naozaj požehnane. Zrada je totiž plná dialógov, čo pri desiatich epizódach pre Issovú znamenalo poriadny nápor na pamäť, ale aj tréning výslovnosti či akcentu. Okrem toho sa denne aj niekoľkokrát menili lokácie, nakrúcalo sa na Slovensku aj v Rakúsku a Issová strávila pred kamerou pravdepodobne najväčšie množstvo času zo všetkých obsadených hercov. To však nie sú hlavné dôvody, prečo vníma úlohu v novom seriáli ako jednu z výnimočných.

"Bola to najväčšia výzva, akú som zatiaľ dostala. Aj Braňo Mišík, ktorý bol skutočne úžasný režisér, hovoril, že takáto rola príde herečke raz za život. A že sa to už nemusí nikdy zopakovať. V Eve som mohla predviesť naozaj strašne veľa. Rozličné emócie - tú emočnú krivku, ktorou prechádza," skonštatovala pred kamerami TV Pravda Klára Issová.