Nie za haluškami, ale prívarkami alebo kôprovou omáčkou by mohli chodiť turisti do Bratislavy, hovorí foodbloger Daniel Feranec alias Čoje

07.06.2024

Za pár rokov sa vypracoval medzi najrešpektovanejších foodblogerov na Slovensku. Ak niekto hľadá tipy, kam sa ísť najesť (nielen) v Bratislave, s vysokou pravdepodobnosťou už navštívil jeho instagramový profil @Cojebratislava. Daniel Feranec však stále vníma jedlo najmä ako vášeň a písanie o ňom ako činnosť, pri ktorej si chce uchovať slobodu. Aj preto za všetko v reštauráciách platí a snaží sa neustále objavovať nové miesta.

Nielen o nich, ale napríklad aj o úrovni slovenskej gastrónomie, o histórii našej kuchyne, o vzdelávaní sa v jedle sme s Danielom hovorili v relácii Ide o nás. Jednou z tém bolo aj, prečo podľa neho na Slovensku stále chýba Michelin guide a či sú tu aj reštaurácie, ktoré by mohli povestnú michelinskú hviezdu získať. A celkom v závere sme s Danielom "Čoje" Ferancom urobili aj našu vlastnú krátku "food" anketu, s ktorými trhá posledné mesiace rekordy v prehratiach na vlastnom profile.