Ako herečka nemám strach z ničoho, ako občianka sa o našu spoločnosť bojím, hovorí hviezda Dunaja Jana Majeská

26.06.2024

Pred pár dňami aj spoločne s kolegami zo seriálu Dunaj, k vašim službám dala na pár mesiacov divákom zbohom. Herečka Jana Majeská už nakrúca nové epizódy, no našla si čas na návštevu redakcie Pravdy.

Predstaviteľka Helgy Klausovej, ktorá sa zaradila medzi najpopulárnejšie tváre súčasnej televíznej tvorby na Slovensku, si sama prácu na populárnom seriáli obľúbila. Dôvodom je, čo všetko môže ako postava zažiť. Scenáre sú veľmi prepracované, postavy prechádzajú rôznym vývojom. Nie sú čiernobiele a to podľa Majeskej tiež láka divákov.

"Mne píšu moju postavu tak rôznorodo, že raz je dobrá, raz je zlá, má svetlé momenty, má smutné momenty - čiže mám šancu zažiť všetko. Je to taká dobrá a výnimočná práca, že dúfam, že budeme ešte chvíľu vyrábať ten seriál. Už sa smejem, že pre mňa to ani nie je akoby som išla do roboty, ale akoby som šla s kamarátmi na pivo," prezradila s úsmevom Majeská na gauči v relácii Ide o nás.

Rodáčka z Prešova je už roky vydatá za iného hereckého kolegu Mareka Majeského a tak aj téma manželstva a pôsobenia v rovnakej profesii bola jednou z tých, ktoré sme v našom rozhovore načali. Nielen o ich zväzku, ale aj o dcérach, cestovaní či o tom, ako vplýva ženská energia v domácnosti na jediného muža v nej nám Majeská porozprávala tiež.

S Janou Majeskou sme otvorili aj otázku vývoja v spoločnosti či strachu z budúcnosti, no súčasťou nášho rozhovoru bola aj téma slobody a dôvery vo vzťahu či snaha spoznávať iné kultúry a nechať si do života vstúpiť vplyvy, vďaka ktorým sme otvorenejší. Viac si už pozrite v relácii Ide o nás.