Filmy ako MIKI treba točiť, aby sme nezabudli, hovorí Rebeka Poláková. Na to, čo sa dialo a stále deje

09.08.2024

Herečku Rebeku Polákovú poznajú diváci z filmov aj televízie. Najnovšie sa objaví aj v snímke MIKI, kde stvárnila Ivetu Černákovú - manželku mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka.

Zhovárali sme sa o prípravách na film. Prečo rolu prijala a či si myslí, že filmy o ľuďoch ako Černák majú zmysel. "Ja si nemyslím, že to je film o ňom, ale je to film o dobe. A tá doba tu bola. Je to naša minulosť. Na jednej strane chceme točiť filmy o Slovensku, o slovenskej histórii a toto je slovenská história. Mafiáni tu boli a stále sú," skonštatovala v diskusii Ide o nás. Rebeka Poláková prezradila aj svoje dojmy z výpravy a autenticity navodenia 90-tych rokov či to, ako reagovala na premenu Milana Ondríka, ktorý si Černáka zahral.

V našom rozhovore však odzneli aj zaujímavé postrehy ženy, ktorá sa považuje za introvertku. Poláková hovorila o svojej ceste k herectvu či o práci s otcom v divadle. A nevyhli sme sa ani jej dojmom z aktuálnej situácie v kultúre, keď politici hovoria, aké filmy by mali a aké nemali byť podporované. Čo si myslí o výroku Andreja Danka zo SNS, že "filmy Únos a Sviňa sa tu robiť nebudú"? Pozrite si reláciu Ide o nás.