Nie štíhle modelky, ale diverzita - rôzne veľkosti či farby pleti predávajú módu lepšie, hovorí Lukáš Krnáč

30.08.2024

Patrí medzi výrazné tváre slovenskej dizajnérskej scény. Absolvent ADO Zlín Lukáš Krnáč sa nedávno objavil na návšteve v štúdiu Pravdy, aby prezradil zaujímavosti z tvorby špeciálnej kolekcie v spolupráci so značkou Ploom, v rámci ktorej vznikli štyri modely inšpirované farebnosťou zariadení Ploom X a zároveň k nim pridal ďalšie kreácie. Kvarteto modelov bude tiež vydražené na pomoc jednorodičom pod záštitou spoločnosti JTI. S Lukášom sme však nehovorili len o tejto módnej šou. 

S Lukášom sme sa zhovárali napríklad aj o tom, aký je módny kreatívny priemysel na Slovensku. V akom kolobehu funguje a čo je dôležité pre tvorcov, aby dokázali vo svojej práci priniesť okrem originálneho nápadu? Prečo zbožňuje prinášať módu v podobe prekvapivých šou a kde hľadá nápady na svoje prezentácie?

Dizajnér odpovedal tiež, prečo je pre neho dôležitá diverzita v móde. Čo hovorí na problém udržateľnosti v rámci módneho priemyslu a verí, že móda môže aj pomáhať? Aké sú jeho ambície a sny? To všetko sa dozviete v novej epizóde Ide o nás, ktorá tentoraz vznikla v obchodnej spolupráci so značkou Ploom.

Celá relácia vznikla v rámci obchodnej spolupráce so značkou Ploom a obsahuje aj komerčné informácie.