Ako mladej ryšavke mi dávali úlohy prostitútok, dnes je zo mňa riaditeľka. Ale nechcem zostať v jednej škatuľke, vraví Dagmar Edwards

20.09.2024

V roku 1999 odišla do Ameriky. Herečka, producentka, účtovníčka dokonca chvíľu aj asistentka Georga Clooneyho - to všetko stihla herečka Dagmar Edwards, kedysi ešte známa pod priezviskom Ferenčíková či Lakčevič stihnúť počas svojej bohatej kariéry. Do zoznamu jej teraz pribudla rola v seriáli Druhá šanca, jednom z najsledovanejších projektov na obrazovkách slovenských televízií - v novej epizóde relácie Ide o nás sme hovorili aj o ňom, no zďaleka nie iba o ňom.

S Dagmar Edwards sme prebrali aj to, ako vníma herecké príležitosti pre zrelé ženy či o spolupráci žien a rovnosti pohlaví v umeleckých profesiách. Hovorili sme tiež o jej postoji k alternatívnej medicíne či viere a silách myšlienky, ktoré dokážu veľa (ona sama má vraj niekoľko dôkazov), no a, samozrejme, zaspomínali sme si aj na známe Ženské oddelenie – predstavenie Radošinského naivného divadla, ktoré v podobe televíznej inscenácie v roku 1991 odštartovalo jej doterajšiu hereckú kariéru.

Ako vníma kontrast medzi americkou a slovenskou mentalitou? Čo ju dokáže ešte stále zaskočiť a čo príjemne prekvapiť po jej návrate na Slovensko? Na tieto aj mnoho ďalších otázok odpovedala v našom rozhovore v relácii Ide o nás.