Ceny na Slovensku veľa neznamenajú, vraví Zuzana Mauréry. Dobrá robota s dobrými ľuďmi. To je jediné, na čom záleží

04.10.2024

V hereckom registri má plejádu úloh a za mnohé z nich na konte aj ocenenia. Herečka Zuzana Mauréry však hovorí: "Niežeby som si ich nevážila, ale na Slovensku veľa ceny neznamenajú."


Známa tvár z filmov ako Učiteľka, Colette či Slúžka alebo zo seriálov ako Iveta a Oteckovia navštívila redakciu Pravdy. Na pretras prišiel aj jej najnovší film Koniec sveta, ktorý nakrútila s Bohdanom Slámom. "On je také slniečko," komentovala s úsmevom známeho tvorcu, ktorý ju v najnovšom projekte vrátil do obdobia konca 60-tych rokov. Čoskoro sa tiež objaví v novinke Amerikánka od Viktora Tauša.


So Zuzanou Mauréry sme hovorili o práci s českými režisérmi, o sláve a jej význame v lokálnom kontexte. Nevynechali sme ani spomienky na začiatky v Radošinskom naivnom divadle či kariéru vo Viedni. Viete, prečo sa slovenská herečka vrátila domov? Aj to - a tiež napríklad jej postrehy o slovenskej (ne)profesionalite či odhalenie slabosti Zuzany Mauréry pre tenis a Rogera Federera - si budete môcť vypočuť v našom rozhovore. Čo všetko prezradila si pozrite v najnovšej epizóde relácie Ide o nás.